Volvo occasions zijn er voor iedereen die een Volvo bezit of wil gaan bezitten. Of je nu op zoek bent naar een Volvo voor de dagelijkse weg, of voor een speciale gelegenheid, er is altijd wel een Volvo occasion die perfect bij je past.

Volvo is een Zweeds automerk dat gevestigd is in Gothenburg. Het merk is opgericht in 1915 door Assar Gabrielsson en Gustaf Larson, met het doel om veilige en betrouwbare auto’s te produceren. In 1927 fuseerde Volvo met SKF, een producent van lagerhuizen en kogellagers. Dit was de start van een langdurige samenwerking tussen de twee bedrijven, waarbij SKF nog steeds levert aan Volvo.

Volvo staat bekend om zijn veiligheid. Het bedrijf was het eerste dat in 1959 een driepuntgordel op de markt bracht, en sindsdien heeft Volvo vele veiligheidinnovaties doorgevoerd. Deze uitvinding wordt gezien als de belangrijkste veiligheidsdoorbraak in de gehele auto geschiedenis. Iemand die een gordel draagt heeft 50% meer kans om te overleven.

In 2010 introduceerde het bedrijf de City Safety-technologie, die automatisch remt als een aanrijding onvermijdelijk lijkt.

Volvo is ook een milieu-vriendelijk bedrijf. Het doel van Volvo is om in 2025 CO2-neutraal te zijn. In 2019 lanceerde het bedrijf zijn eerste volledig elektrische auto, de XC40 Recharge. Dit is slechts het begin; Volvo heeft plans om in 2030 een volledig elektrisch gamma aan te bieden.

Kortom, Volvo is een bedrijf dat veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Als je op zoek bent naar een veilige en betrouwbare auto, dan is een Volvo occasion zeker iets voor jou!

Related Posts